BMW

Z1 Roadster

Historie

Denne meget tidlige Z1 (nummer 20 ud af 8000 producerede Z1) blev solgt fra ny i Tyskland og registreret første gang dér i april 1989. Kort tid efter blev den eksporteret til England, hvor dens danske ejer brugte den yderst sparsomt og bilen har i dag stadig kun tilbagelagt 34.005 kilometer.

Gennemprøvet og bundsolid 325i-teknik gør denne bil velegnet som sommerbrugsklassiker og klassisk sportsvogn - selvom dens kilometertal peger på, at den er ligeså velegnet som samlerbil.

Om modellen: 

BMW Z1 blev præsenteret på Frankfurt Motor Show i 1987. Fra BMW's side var konceptet tænkt som image- og teknologibærer, og Z står for Zukunft, som på tysk betyder fremtid. Bilens modtagelse gav BMW mod på en egentlig serieproduktion.

Projektets planlægning og realisering blev varetaget af BMW-datterselskabet BMW Technik GmbH, hvor Ulrich Bez og Harm Lagaay var en del af udviklingsteamet. 

Den lave vægt og den avancerede undervogn gjorde det muligt med høje kurvehastigheder, og med den momentstærke 2,5-liters rækkesekser fra E30-serien kan Z1 køres både som en sportsvogn eller mere afslappet som en touring-cabriolet. Designet var og blev unikt: Z1's signaturdetalje er dørene, der forsvinder ned i flankerne på bilen, og bilen kan og må køres i helt åben tilstand, hvilket giver den ultimative friskluftsoplevelse.

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1989

0 km

Type

Roadster

Motor

2,5 L - 6 cylindre

Interiør

Sort

Gear

5-trins manuel

Ydelse

173 hk ved 5.800 o/m

Acceleration

7,9 sek.

Farve

Sort

Tophastighed

219

Produktionsperiode

1989-1991

Model detaljer

2 personers sportsvogn

Total produceret

8000

Finder du vores BMW Z1 Roadster interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.