Historie

Diablo’en var som Countach hele 204 cm bred, hvilket stadig gjorde parkering og udstigning næsten umuligt. Derfor beholdte man de velkendte saksedøre, som har kendetegnet Lamborghini siden Countach.

Ydelse på 492 hk var nok til igen at placere Lamborghini Diablo i toppen blandt superbilerne sammen med Bugatti EB110 med 560 hk og Jaguar XJ-220 med 550 hk.

Diablo blev præsenteret for offentligheden 21. januar 1990 på Hotel de Paris i Monte Carlo efter mere end fem års udvikling. Navnet Diablo betyder djævel på spansk, og er navnet på en tyr, der var ejet af Hertugen af Veragua i det 19. århundrede. Tyren kæmpede en episk kamp med "El Chicorro” i Madrid den 11. juli 1869, og denne tyr blev så legendarisk, at man mente navnet var aggressivt nok til at blive brugt til en Lamborghini.

Designet blev udført til Marcello Gandini, der havde designet de to forgængere. I 1987 købte  Chrysler Lamborghini og skød mange millioner dollars i færdiggørelsen af bilen, og da Chryslers ledelse ikke brød sig om Gandinis design, blev Chryslers eget designerteam i Detroit bestilt til at udføre et omfattende redesign.

Designet var dog stadig bemærkelsesværdigt, og den kendte vært fra Top Gear Jeremy Clarkson udtalte en gang, at Diablo’en var designet til at være "solely to be the biggest head-turner in the world" (den bil i verden, som de fleste vil dreje hovedet efter).

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1991

1,416 km

Type

Coupé

Motor

5,7 L - 12 cylindre

Interiør

Sort

Gear

5 trins manuel

Ydelse

492 hk ved 7.500 o/m

Acceleration

4,1 sek.

Farve

Rød

Tophastighed

325

Produktionsperiode

1990-2001

Model detaljer

2 personers sportsvogn

Total produceret

900

Finder du vores Lamborghini Diablo interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.