Lamborghini

Murciélago

Historie

V12-motor, manuel gearkasse, kileform - hvad mere har man brug for?

Denne Murciélago er solgt i Schweiz fra ny og er den første generation af den model, der i dag kan betragtes som fadder til Lamborghinis genfødsel. Bilen bærer den iøjnefaldende farve Giallo Orion med et læderinteriør i den indbydende varme Avorio Lillium. Og måske endnu vigtigere - den har manuelt gear. Efter at Lamborghini introducerede deres semiautomatiske E-gear i Murciélago stod denne nye teknologi for langt den største del af salget, og mens det var fremtiden dengang, så er det anderledes nu: I dag hvor Murciélago er på vej til at blive en youngtimer og ikke mindst et samlerobjekt er det netop den 6-trins manuelle gearkasse, der er mest eftertragtet. Dette gør den lave kileformede coupé til en art, der er godt på vej til at uddø: Den analoge superbil.

Dette virkelig velholdte eksemplar har haft to ejere, der begge har passet særdeles godt på bilen i dens levetid på 17 år og 28.000 kilometer: Bilen fremstår særdeles flot i sin originale lak - og den kører ligeså stramt, som den ser ud.

Ejerhistorie:
1. ejer: Fransk / schweizisk entusiast, der købte bilen af den schweiziske forhandler Roland Affolter i Porrentruy.

2. ejer: Belgisk entusiast, formand for Lamborghini Club Belgium, der igen købte den via Roland Affolter med 22.700 km på tælleren.

Bilen fik et stort service i slutningen af ​​marts 2019 med nye dæk og nye “Hercules”-fælge, der var en option i 2004. Ejeren brugte derefter Lamborghinien flittigt på turné over hele Europa i 2019 og havde mange fantastiske ture - hvilket 2020-sæsonen ikke kunne leve op til på grund af en vis virus. Bilen er derfor nu på udkig efter en entusiastisk tredje ejer, der igen kan nyde den fuldt ud.

Om modellen:

Lamborghini Murciélago blev opkaldt efter en legendarisk kamptyr, en navngivning tro mod Lamborghinis traditioner. Den skarpe kileform og de karakteristiske saksdøre, der åbner opad, er også velkendte kendetegn for en rigtig Lamborghini-superbil.

Teknologien under overfladen var dog et kæmpe spring fremad for Lamborghini: Elektronisk styrede luftindtag bag dørene åbnes automatisk afhængigt af motortemperatur og kølekrav. Den bageste spoiler er også automatisk, og rejses når hastigheden stiger. Det aerodynamisk ret effektive design tillader en tophastighed på over 330 km/t.

Designeren, Luc Donckerwolke, brugte B-2-stealth bomber, Wally 118 WallyPower-lystbåden og arkitekten Santiago Calatravas Ciutat de les Arts beliggende i Les Ciències i Valencia, Spanien, som hans inspiration til designet. Karosseriet er lavet i en blanding af kulfiber, stål og aluminium.

Ikke mindst er der den enorme 6,2 liters V12-motor, der udvikler 580 hestekræfter i denne rene og tidlige version. Da Murciélago fordeler de mange kræfter gennem et effektivt firehjulstræk, er bilen ikke kun ligeså hurtig som den ser ud, men også meget mere brugervenlig og sikker end man skulle tro ved første øjekast. Som sådan giver Murciélago en fantastisk blanding af moderne og traditionelle Lamborghini dyder og giver samtidigt meget værdi for pengene. 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

2004

27,400 km

Type

-

Motor

6,2 liters V12

Interiør

-

Gear

6-trins manuel

Ydelse

580 hk v. 7.500 o/min

Acceleration

3,85 sek.

Farve

-

Tophastighed

333

Produktionsperiode

2001-2010

Model detaljer

2-personers coupé

Total produceret

4.099 styk

Finder du vores Lamborghini Murciélago interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.