Ferrari

Testarossa

Historie

Testarossa er med centermotor, hvilket vil sige, at den ligger bag kabinen og foran bagakslen, og det giver bedre køreegenskaber og en bedre vægtfordeling med 40% på forhjulene og 60% på baghjulene. Et yderlige bidrag til de gode køreegenskaber er, at motoren er en boxermotor, som giver et lavt tyngdepunkt i bilen. Motoren har tørsumpsmøring for at opnå den bedst mulige smøring under alle kørselsforhold.

Navnet Testarossa stammer fra Ferrari 250 Testa Rossa fra 1957, som deltog i ”World Sportscar Championship” i 1950’erne bl.a. på Le Mans, og det betyder ”rød hoved” på italiensk og hentyder til begge de to modellers motorer med rødmalede dæksler over knastakslerne. 

Designet kommer som for så mange andre Ferrariers vedkommende fra Pininfarina, og designerteamet bag Testarossa bestod af Ian Cameron, Guido Campoli, Diego Ottina og Emanuele Nicosia. Ikke overraskende var chefdesigner dog Leonardo Fioravanti, der var ansat hos Pininfarina i 24 år, og som også stod bag designet af Dino246GT, 308GTB, 365 Daytona, 288GTO og F40.

Kendte ejere af Testarossa er bl.a. Elton John, Alain Delon, Andre Romelle Young (Dr. Dre), Gerhard Berger og ikke mindst Don Johnson, som gjorde Testarossaen endnu mere berømt, da han fik et hvidt eksemplar med i 3., 4. og 5. sæson af TV-serien Miami-Vice. Privat ejede Don Johnson flere Testarossaer bl.a. den første model i sølvmetal, der blev produceret.

 

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1990

25.883 km

Type

Coupé

Motor

4,9 L - 12 cylindre, 48 ventiler

Interiør

Beige læder

Gear

5-trins manuel

Ydelse

383 hk v. 6.300 o/m

Acceleration

5,3 sek.

Farve

Rosso Corsa

Tophastighed

290

Produktionsperiode

1984-1991

Model detaljer

2-personers sportsvogn

Total produceret

7177

Finder du vores Ferrari Testarossa interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.