Ferrari

Testarossa

Historie

Testarossan er med centermotor, hvilket vil sige, at den ligger bag kabinen og foran bagakslen, og det giver bedre køreegenskaber og en bedre vægtfordeling med 40% på forhjulene og 60% på baghjulene. Et yderlige bidrag til de gode køreegenskaber er, at motoren er en boxermotor, som giver et lavt tyngdepunkt i bilen. Motoren har tørsumpsmøring for at opnå den bedst mulige smøring under alle kørselsforhold.

Navnet Testarossa stammer fra Ferrari 250 Testa Rossa fra 1957, som deltog i ”World Sportscar Championship” i 1950’erne bl.a. på Le Mans, og det betyder ”rød hoved” på italiensk og hentyder til begge de to modellers motorer med rødmalede dæksler over knastakslerne. 

Designet kommer som for så mange andre Ferrariers vedkommende fra Pininfarina, og designerteamet bag Testarossa bestod af Ian Cameron, Guido Campoli, Diego Ottina og Emanuele Nicosia. Ikke overraskende var chefdesigner dog Leonardo Fioravanti, der var ansat hos Pininfarina i 24 år, og som også stod bag designet af Dino246GT, 308GTB, 365 Daytona, 288GTO og F40.

Kendte ejere af Testarossa er bl.a. Elton John, Alain Delon, Andre Romelle Young (Dr. Dre), Gerhard Berger og ikke mindst Don Johnson, som gjorde Testarossaen endnu mere berømt, da han fik et hvidt eksemplar med i 3., 4. og 5. sæson af TV-serien Miami-Vice.

Denne Testarossa står med Bianco hvidt eksteriør og blåt læder som interiør, hvilket er en unik farve kombination, men dette gør ikke det absolut ikke mindre smukt, tværtimod.

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1987

61.811 km

Type

-

Motor

5,0 L V12

Interiør

Blåt læder

Gear

5-trins manuel

Ydelse

380 HK 5750 O/min

Acceleration

5,3 sek

Farve

Bianco

Tophastighed

298

Produktionsperiode

1984-1992

Model detaljer

2 personers sportsvogn

Total produceret

-

Finder du vores Ferrari Testarossa interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.