Ferrari

Testarossa (Monodado)

Historie

Testarossa er med centermotor, hvilket vil sige, at den ligger bag kabinen og foran bagakslen, og det giver bedre køreegenskaber og en bedre vægtfordeling med 40% på forhjulene og 60% på baghjulene. Et yderlige bidrag til de gode køreegenskaber er, at motoren er en boxermotor, som giver et lavt tyngdepunkt i bilen. Motoren har tørsumpsmøring for at opnå den bedst mulige smøring under alle kørselsforhold.

Navnet Testarossa stammer fra Ferrari 250 Testa Rossa fra 1957, som deltog i ”World Sportscar Championship” i 1950’erne bl.a. på Le Mans, og det betyder ”rød hoved” på italiensk og hentyder til begge de to modellers motorer med rødmalede dæksler over knastakslerne.

Kendte ejere af Testarossa er bl.a. Elton John, Alain Delon, Andre Romelle Young (Dr. Dre), Gerhard Berger og ikke mindst Don Johnson, som gjorde Testarossaen endnu mere berømt, da han fik et hvidt eksemplar med i 3., 4. og 5. sæson af TV-serien Miami-Vice. Privat ejede Don Johnson flere Testarossaer bl.a. den første model i sølvmetal, der blev produceret.

Monodado adskilte sig fra de øvrige Testarossaer på den måde, at den var udstyret med en speciel hjulmontering, idet fælgene var fastgjort med en stor centermøtrik en såkaldt "knock-off nut". Monodado er det italienske ord for ”én møtrik”.

 

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1987

30,978 km

Type

Coupé

Motor

4,9 L - 12 cylindre, 48 ventiler

Interiør

Nero 8500 (sort)

Gear

5-trins manuel

Ydelse

390 hk ved 6.300 o/m

Acceleration

5,3 sek.

Farve

Rosso Corsa 300 (rød)

Tophastighed

290

Produktionsperiode

1984-1991

Model detaljer

2 personers sportsvogn

Total produceret

7177

Finder du vores Ferrari Testarossa (Monodado) interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.