Porsche

911/930 Turbo

Historie

I halvfjerdserne var alle vant til at "Carrera"-betegnelsen betød, at man havde fat i den hurtigste Porsche der fandtes. Det ændrede sig dog da det nye ord "turbo" spredte sig som en steppebrand fra 1975: Den dengang nye 3-liter var fra Porsches side tænkt som en ægte homologeringsmodel, men som historien viser blev den så meget mere. Begrebet legende skal ikke tages let på, men turboen blev en sådan.

Den sidste ejer af denne bil så en af ​​disse autobahn-stormere dengang og blev fuldstændig betaget af bilen og dens udseende. Bilen var den senere opgraderede 3,3-liters version, og ved et tilfælde havde han endda set den i en af ​​de mest sjældne farvekombinationer, hvid/hvid. Porsche kan ikke selv oplyse, hvor mange der blev lavet i de farver, men det kan sagtens være kun en håndfuld biler. Desværre var det netop dén bil, der brændte sig fast i den unge mands sind. Da han år senere befandt sig i en position til rent faktisk at erhverve sin drømmebil, så var det derfor kun denne eksakte farvekombination der duede.

Det tog ham tre år at finde en turbo, der var leveret fra ny i disse farver. Og det var selvfølgelig kun en projektbil til restaurering! Det blev imidlertid kun begyndelsen, for som det så ofte er tilfældet, så blev restaureringen af bilen til noget langt mere alvorligt end oprindeligt forventet, og undervejs hævede ejeren overliggeren med et mål om at skabe den bedst mulige 930.

Han holdt sig derfor strengt til originalitet og købte alt fra Hirsch-antenne, ledningsnet-klistermærker og instrumentbrædter (ja, flere - indtil han var tilfreds med pasformen af ​​den tredje) nye i originale specifikationer. Når dette ikke var tilgængeligt, såsom til bremserør og visse fittings, fik han fjernet den moderne beskyttende coating og restaureret tilbage til en finish, som de ville have haft dengang! Forskning og en detektiv-lignende tilgang til at finde dele tog lige så lang tid som selve restaureringsarbejdet, og der gik næsten otte år, før bilen var færdig i den ønskede kvalitet. 

For at gøre en lang historie kort, så er det resultatet af hans anstrengelser, du ser her: En 1979 Porsche 911 turbo 3,3 restaureret og færdiggjort til en meget, meget høj standard - inklusive et kræsent øje for den meget specifikke detalje hist og der.

Bilen har kun kørt testkilometer efter restaureringen (der står p.t. 3 kilometer på tælleren) og har derfor bevaret sit showroomfriske udseende som en ny bil. Den er nu klar til at sætte på plader - eller simpelthen være bilen til den kræsne samler, der ikke ønsker at udsætte sig selv for de mange års ventetid, som denne bil har krævet. Inklusiv jagten på at finde en, der fra ny blev leveret i denne fabelagtige farvekombination. Denne er HELT klar til at nyde.

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1979

100 km

Type

-

Motor

3,3 L - 6 cylinder

Interiør

-

Gear

4-trins Manuel

Ydelse

265 hk 5500 o/min

Acceleration

5,5 sek

Farve

-

Tophastighed

261km/t

Produktionsperiode

1975-1989

Model detaljer

-

Total produceret

-

Finder du vores Porsche 911/930 Turbo interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.