Porsche

911/993 Turbo WLS 1

Historie

993'eren er ikke alene den sidste luftkølede 911, men også den første med en 6-trins manuel gearkasse. Bilen er forbedret på mange punkter, og er meget anderledes end sin forgænger.

993 Turbo kom i 1995 og var den første 911 Turbo med firehjulstræk. Karroseriet kom fra Carrera, men fik 6 cm bredere skærme bagtil, redesignede for- og bagkofangere, og en fast hækspoiler hvor intercoolerne til de dobbelte turbo´er var placeret. Dette er en af de første biler i verden, der fik en OBDII diagnostisering (On-Board Diagnostic System).

993-generationen bliver ofte nævnt som den bedste og mest eftertragtede 911-model, og det skyldes ikke kun skønheden, men også i høj grad de uovertrufne køreegenskaber. Porsche refererer selv til, at modellen er et væsentligt fremskridt både teknisk og visuelt. Dette har givet den tilnavnet ”The purists' Holy Grail" eller på dansk ”Porsche puritanernes hellige gral”.

Til turbo-modellen kunne man fra fabrikken bestille en såkaldt WLS 1 og WLS 2 opgradering af motoren. WLS står for ” Werksleistungssteigerung”, hvilket betyder en ”fabriksydelsesforøgelse”. Denne version var basis for GT2-modellen, som blev udviklet til baneløb.

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1997

219,000 km

Type

Coupé

Motor

3,6 L - 6 cylindre

Interiør

Sort

Gear

6 trins manuel

Ydelse

430 hk ved 5.000 o/m

Acceleration

4,5 sek.

Farve

Gråmetal

Tophastighed

300

Produktionsperiode

1995-1998

Model detaljer

2+2 personers sportsvogn

Total produceret

Ukendt da WLS var et tilvalg fra fabrikken

Finder du vores Porsche 911/993 Turbo WLS 1 interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.