Porsche

911 S

Historie

Et meget fint eksemplar af den sjældne "Ölklappe" 911 2.4 S: 1972-årgangen er blandt kendere ofte bare kendt under kælenavnet "Ölklappe", da det var den eneste årgang af den klassiske 911, hvor oliepåfyldningen skete via en klap i højre bagskærm i stedet for i motorrummet.

Denne bil bærer den ikoniske farve "Blut Orange", der passer så perfekt til både halvfjerdserne og til linjerne på 911’eren. Bilen er restaureret i 2014/2015, hvorefter den har levet et afslappet liv blandt samlere, og stadig står i meget flot stand. Den er med korrekt ”matching numbers”-motor og originalt udleveret på Fuchsfælge og med elektriske vinduer.

 

Om modellen:
Den originale 911-serie anses ofte for at være den mest succesrige og konkurrencedygtige sportsvogn nogensinde, især når man tager dens mange varianter i betragtning. 

Netop i i 1972 blev der gjort en stor indsats for at forbedre 911'erens køreegenskaber. På grund af 911’erens hækmotor med størstedelen af ​​vægten koncentreret over bagakslen, var de tidligere 911'ere tilbøjelige til at overstyre. For at afhjælpe dette blev olietanken flyttet fra en placering bag højre baghjul til foran baghjulet, hvilket gav en bedre vægtfordeling. 

911 S-modellerne fik desuden en diskret spoiler under den forreste kofanger for at forbedre stabiliteten ved højere hastigheder. Med en vægt på kun 1050 kg anses den ofte for at være den bedste klassiske 911'er, og er også i dag en fornøjelse at køre med sin melodiske motorlyd, velafbalancerede køreegenskaber og berømte kvalitet i alt fra motor til karosseri.

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

1972

2,709 km

Type

Coupé

Motor

2,4 L - 6 cylindre

Interiør

Sort

Gear

5 trins manuel

Ydelse

190 hk ved 6.500 o/m

Acceleration

7,1 sek.

Farve

Blod orange

Tophastighed

230

Produktionsperiode

1967-1973

Model detaljer

2+2 personers sportsvogn

Total produceret

979

Finder du vores Porsche 911 S interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.