Porsche

911/996 Turbo

Historie

Svensk solgt fra ny, fuldstemplet servicebog, attraktiv sort/sort farvekombination: Med manuelt gear som denne er 996 Turbo godt på vej mod klassisk Porsche-status.

Turboerne har altid været topmodel i Porsche 911-programmet - og dermed altid lynhurtige.

Det er 911 Turbo af 996-modellen også, men 996'eren kan mere end rå fart: Den var samtidigt den første rigtige moderne Porsche 911, der med sit velafstemte firehjulstræk klarede både hverdagskørsel og track days i stiv arm. De kvaliteter er ved at blive anerkendte nu, og gode Turboer er blevet eftertragtede. 

 

Modelhistorie:

I 1997 præsenterede Porsche en helt ny 911’er, nemlig 996. Den største revolution var den nye vandkølede motor, der var nødvendig af hensyn til blandt andet støjreduktion, miljøhensyn, kundernes stigende forventning til raffinement samt muligheden for at benytte 4 ventiler pr. cylinder. Men resten var ligeså nyt: 996 fik en komplet ny platform med slankere og glattere karrosseri, en mere skrånende frontrude og også interiøret var helt nyt.

Turboudgaven af 996 kom efter et par års ventetid på Frankfurt Motor Show i september 1999, og dens motor var reelt en helt anden, nemlig den legendariske Mezger-motor: Bundsolid og med flere kræfter end nogen Turbo før den. Alle modellerne havde firehjulstræk og kunne fås med enten 6-trins manuel gearkasse eller 5-trins automatisk Tiptronic transmission.

Med 996 Turbo hævede Porsche endnu en gang overliggeren, og Turbo blev kendte som "den fornuftige superbil": Under 95% af forholdene ude i den virkelig trafik kunne den byde enhver dyrere og stærkere eksotiker kamp til stregen.

 

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

Solgt

Årgang

2001

84,704 km

Type

Coupé

Motor

3,6 L - 6 cylindre

Interiør

Sort

Gear

6 trins manuel

Ydelse

420 hk ved 6.000 o/m

Acceleration

4,2 sek.

Farve

Sort

Tophastighed

-

Produktionsperiode

2000-2005

Model detaljer

2+2 personers sportsvogn

Total produceret

16965

Finder du vores Porsche 911/996 Turbo interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.