Jaguar

E - Type flat floor

DKK 1.490.000

Inkl. moms og reg. afgift

Historie

Jaguar E-type Series One er simpelthen en af ​​de mest fremragende maskiner, der nogensinde er lavet, og denne 1961-model er et af de tidligste og bedst restaurerede eksempler af modellen. E-Typen er malet i en af ​​de mest eftertragtede farvekombinationer af dem alle ¨Opalescent Silver Grey¨ med rødt læder indtræk.

Jaguar E-Type tog hele verden med storm, da den blev afsløret på biludstillingen i Genève i 1961, så meget, at den legendariske Britiske biltester, Norman Dewis fik til opgave at køre en anden bil direkte fra fabrikken i Coventry til Genève, midt om natten for at kunne leve op til den store efterspørgsel.

Bilens udseende var virkelig betagende, især i betragtning af, hvad der var tilgængeligt på markedet i denne tidsperiode. Men ud over udseendet blev folket endnu mere forbløffet over dens imponerende ydeevne, da den i sin standardform var i stand til at nå hastigheder op til 240 km/t

Jaguar anvendte meget af deres viden de havde opnået igennem deres adskillige Le-Mans-sejre i C-Type og D-Type-modellerne hermed lykkedes det dem at skabe en hurtig og velkørende bil, som stadig den dag i dag vækker begejstring i folket.

3,8 liters motoren havde vist sig meget pålidelig under disse udholdenhedsløb. Og i og med Virksomheden var den første i verden til at udvikle skivebremser, havde Jaguar nu muligheden for med hjælp fra Dunlop at præsentere en bil der kunne bremse lige så godt som den kunne accelerere.

Man forsatte med at udvikle på denne legendariske bil helt indtil produktionen stoppede i 1974, men for de fleste bilentusiaster vil de første modeller som denne 1961 model altid være blandt de mest eftertragtede.

Denne bil blev bestilt af en meget heldig dansk kunde fra ny og blev leveret via en Københavnsk forhandler i december 1961 kun 9 måneder efter bilens første lancering. Dette resulterede i at denne bil var nummer 248 LHD fixed head coupe, der forlod samlingsbåndet i Coventry.

Bilen har angiveligt haft den samme ejer i 43 år, indtil den blev indkøbt til at være en del af en fornem bilsamling i 2016. Herefter blev bilen restaureret tilbage til dens originale stand, som den fremstår i dag, der blev ikke sparet under denne proces, og dette kan tydeligt ses på bilen i dag.

Siden restaureringen blev afsluttet i 2016, har bilen været opbevaret i en klimakontrolleret bygning som en del af den fornemme bilsamling. Bilen er blevet startet og flyttet med jævne mellemrum. På grund af dette forbliver bilen stadig i fremragende stand og repræsenterer en næsten enestående mulighed for en dansk kunde til at anskaffe sig en E-Type, der var dansk fra ny. Udseendet og lyden af ​​en Jaguar E-Type er stadig næsten uovertruffen, og denne bil venter bare på at blive erhvervet af en ny ejer.

Bilen er inkl. moms og Dansk registrering

Investér dig ind i drømmebilen

Specifikationer

Pris (DKK)

1.490.000,-

Inkl. moms og reg. afgift

Årgang

1961

98.182 km

Type

Coupé

Motor

3,8 L - Straight six cylinder

Interiør

Rød

Gear

4-trins Manuel

Ydelse

265 hk v. 5.500 o/min

Acceleration

6,4 sek

Farve

Mørke grå

Tophastighed

240

Produktionsperiode

1961-1962

Model detaljer

2 personers sportsvogn

Total produceret

100

Finder du vores Jaguar E – Type flat floor interessant?

Andre investeringsbiler

Hold dig opdateret med seneste nyt fra Selected Car Investment!

Abonner på vores nyhedsmail og vær den første til at få alt det seneste nyt fra Selected Car Investment.

Du vil som abonnent på Selected Car Investments nyhedsmail være blandt de første til at se nye investeringsbiler på lager, modtage invitationer til kommende events, konkurrencer og meget mere!

Tilmeld dig, og oplev vores passionerede bilunivers helt tæt på.