27. sep 2022

Selected Car Group opkøber DC Workshop

Selected Car Group opkøber vejlensisk værksted med speciale i racerbiler

Kun få måneder efter fusionen mellem Selected Car Group (SCG) og Solid Leasing er den Østergaard-Brunsborg-ejede bilgruppe nu igen på opkøb. Denne gang er det værkstedet DC Workshop i Vejle, med speciale i trackday- og racerbiler, som bliver en del af SCG-universet.

Fokus på biler i den hurtigste ende af spektret og en passion for at tilbyde kunder og partnere adgang til eksklusive events i Danmark og Europa har været filosofien hos DC Workshop i Vejle. En tilgang, som er meget lig de værdier, Selected Car Group selv vægter højt. Et opkøb var derfor et godt match for den vækstende bilkoncern. Det fortæller kommerciel direktør (CCO) i Selected Car Group, Jens Christian Tangbæk:

”DC Workshop skiller sig ud fra andre værksteder ved at appellere til trackday- og racerbilssegmentet, som vi oplever en del af vores kunder, har en stigende interesse for. Så da muligheden for en overtagelse af værkstedet og kompetencerne kom på banen, så slog vi hurtigt til” fortæller Jens Christian Tangbæk og tilføjer:
”DC Workshop giver os adgang til et stærkt netværk af partnerskaber og knowhow i Jylland, som kan supplere vores netværksarrangementer. Dermed kan vi tilbyde vores eksisterende kunder endnu flere muligheder for oplevelser blandt ligesindede bilentusiaster.”

Opkøbet af DC Workshop kommer ovenpå et heftigt opkøbsår med tilføjelsen af både CarSelect på Sjælland og tyske Holden Car Group GmbH, hvor sidstnævnte giver adgang til et udvidet sourcing- og indkøbsnetværk syd for grænsen. Derudover har gruppen indgået partnerskabet med Gubsø Garage i Silkeborg samt den succesrige fusion med Solid Leasing, som altså nu efterfølges af endnu et opkøb, denne gang i Vejle.

Tilføjelsen af værkstedet giver Selected Car Group adgang til et af Danmarks mest unikke værksteder med særlig ekspertise i servicering, reparation samt optimering af trackday- og racerbiler.

Desuden har DC Workshop gennem flere år skabt arrangementer med trackdays på baner i hele Europa for deres kundegruppe. Det er sket i regi af Driver’s Club, et særligt netværk for de største bilentusiaster.

”Driver’s Club er jo et koncept, som passer fuldstændig ind i vores forståelse af kundepleje. Med DC Workshops erfaring for at skabe forbindelser og etablere arrangementer, og vores adgang til sourcing af biler og samarbejde med blandt andet Tom Kristensen, så har vi mulighed for at skabe unikke events fra øverste hylde” siger Jens Christian Tangbæk.

Med DC Workshop som en del af Selected Car Group får bilkoncernen desuden adgang til import af originale reservedele direkte fra Lamborghini. Med opkøbet forudser Selected Car Group, at samarbejdet med dennes langvarige partner, Semler Gruppen, som blandt andet er landets officielle Lamborghini importør, vil blive endnu tættere.

”Opkøbet er en del af vores langsigtede udvidelsesstrategi i Vestdanmark og vi ser derfor frem til at fortsætte DC Workshop med hele medarbejderstaben intakt med den ændring, at værkstedet i ejerskab og navn bliver en del af SCG.

Værkstedet har nogle stærke kompetencer og en enestående adgang til en række importører og kunder, som vi er glade for at byde velkomne, samtidig med at vi kan udvide vores servicemuligheder i Jylland” siger Ulrik Larsen, direktør (CEO) i Selected Car Group.

Stifteren af DC Workshop, Alexander Christiansen, fortsætter som værkstedschef og med det daglige ledelsesansvar for værkstedet samt de fire faste mekanikere tilknyttet værkstedet. Virksomheden vil fremadrettet markedsføre sig som DC Workshop, powered by Selected Car Group.