Pulje 2

Superbiler

Fully drawn

Hvad er en superbil? Dette kan ikke defineres let og enkelt, men omvendt er man ikke i tvivl, når man står overfor en: Superbiler udforsker og udfordrer yderområderne af det mulige indenfor teknik og præstationer. De bedste af dem er ovenikøbet pakket ind i design, der med ekstrem og ekstravagant skønhed højlydt signalerer deres særstatus i bilernes verden.

Superbiler er højt hævet sammenlignet med almindelige personbiler, for selve deres formål er andet og mere end transport. De skal begejstre, fascinere, pirre og betage med deres præstationer, design og sjældenhed. Superbiler er bilverdenens konger, og repræsenterer den ypperste drøm for mange bilentusiaster. På samme måde er superbiler kronen på værket i bilsamlinger verden over. Superbiler vil altid have en særstatus i bilverdenen, der sikrer dem både opmærksomhed og efterspørgsel.

Denne pulje er fuldt tegnet, og det er derfor ikke længere muligt at blive medinvestor i netop pulje 2 med investeringsfokus på superbiler. Vil du kontaktes som den første, når næste pulje er åben, så kontakt os nedenfor.

Scroll

Ferrari 599 GTO

Forkortelsen GTO er den mest kendte i Ferraris modelhistorie og har kun prydet tre modeller: 250 GTO, 288 GTO og denne seneste model 599 GTO. O’et står for “omologato”, hvilket betyder godkendelse – for de to første biler i motorsport.

Faktisk var 599 GTO omvendt, da den ikke stammer fra gadebilen af samme navn, men i stedet fra den banemodificerede 599 XX. Denne kunne ikke blive registreret til gadekørsel, så i stedet overdrog Ferrari teknologien fra banebilen XX til den nye GTO i så høj grad det kunne lade sig gøre. Slutresultatet blev nok engang det samme som med to tidligere GTO’er: En af sin tids bedste superbiler.

Dauer EB110 SS

At Bugatti EB110 SS er en superbil fra øverste hylde, er hævet over enhver tvivl: Allerede den oprindelige Bugatti EB110 GT var anerkendt, som én af verdens allerbedste luksussportsvogne i 1991, og den bil videreudviklede Bugatti så selv til Super Sport-specifikationer, hvilket blev deres svanesang inden konkursen i 1995.

Da racerkøreren Jochen Dauer så købte en stor del af resterne fra Bugattis aktiver, herunder fem kulfiberchassiser, forfinede han yderligere både teknik, koncept og design og skabte derved de fem bedste og hurtigste EB110 Super Sport – bare uden at måtte kalde dem Bugatti. Den første bil beholdte han selv – og det er dén bil, der indgår i denne pulje.

Maserati MC12 Corsa

Det italienske mærke Maserati har igennem det meste af deres lange historie haft en omtumlet tilværelse med skiftende ejere, racersucceser og stor prestige men manglende indtjening og Maserati MC12 var i 2004 deres vej tilbage til fordums storhed. Med en historisk set velbegrundet strategi på at lade motorsportssuces løfte mærket tilbage i spuerbilsentusiasternes bevidsthed var det en stor satsning og den lykkedes til fulde.

MC12 blev den mest vindende model i FIA’s racerserier GT og GT1. Versione Corse-udgaven af MC12 var en hyldest til racersejrene, og varianten er den mest sjældne af MC12.

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series

Mercedes-Benz SLS AMG Black Series har rødder tilbage til den ikoniske 300SL “Gullwing” fra 1954, der af mange betegnes som verdens første superbil. Herefter skulle der gå næsten 50 år før de indtog superbilsmarkedet igen med SLR, og yderligere 10 år skulle gå før denne Mercedes-Benz SLS AMG Black Series blev præsenteret for verden i 2009.

“The thinking man’s supercar” som Jeremy Clarkson navngav den, var den første Mercedes-Benz, der var udviklet alene af AMG, der på det tidspunkt var kommet ind i den officielle Mercedes familie. Black Series er dem mest sjældne SLS med kun 350 eksemplarer bygget, og med sine skarpe opgraderinger fra originalen, sætter den blot en endnu tykkere streg under prædikatet superbil.

Vi finder din bedste investering

Når du investerer med fokus på afkast, handler det naturligvis om at vide hvilke mærker, modeller og årgange, der sikrer din investering bedst muligt – samt at finde de bedste eksemplarer af disse biler. Det kræver, at man både har ekspertviden om markedet for samlerbiler og det rette netværk. Her vil de fleste kunne drage stor fordel af råd og vejledning fra Selected Car Investment.